Na železničnom priecestí pri Kysuckom Novom Meste prešiel vlak 82 ročného muža

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 14:30 • 2 min
Na železničnom priecestí pri Kysuckom Novom Meste prešiel vlak 82 ročného muža

Dňa 08.03.2023 v čase 08.45 hod., v obvode železničnej stanice Kysucké Nové Mesto, na chránenom železničnom priecestí, došlo k zachyteniu osoby prechádzajúcim osobným vlakom R 348 „Kysučan“, idúceho v smere zo železničnej stanice Žilina do železničnej stanice Čadca.

slovakia

left justify in out

Vykonaným šetrením bolo  zistené, že vo vzdialenosti asi 50 metrov pred uvedeným vlakom, mala osoba vstúpiť na predmetné železničné priecestie a to v čase, keď boli spustené závory priecestného zabezpečovacieho zariadenia. Z uvedeného dôvodu rušňovodič vlaku aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia už zrážke s osobou nedokázal zabrániť, pričom došlo k jej zachyteniu pravou prednou časťou hnacieho koľajového vozidla. 82 ročný muž utrpel zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol. U rušňovodiča vykonaná dychová skúška na alkohol s výsledkom negatívnym.

Poverený príslušník oddelenia Železničnej polície Policajného Zboru Žilina začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies