Na železničnej trati vyhasol život 26-ročného muža

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:22 • 2 min
Na železničnej trati vyhasol život 26-ročného muža

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Zrážku s nákladným vlakom neprežil v stredu (28. 10.) popoludní na železničnej trati Liptovský Mikuláš–Palúdza 26-ročný muž z okresu Liptovský Mikuláš. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Rušňovodič vlaku podľa nej spozoroval približne vo vzdialenosti 100 metrov, že za stĺpom trolejového vedenia stojí osoba. "Použil zvukové výstražné znamenie, pričom osoba náhle vstúpila na pravý koľajový pás. Rušňovodič okamžite uviedol do činnosti rýchločinné brzdenie, ale pre krátku brzdnú vzdialenosť nedokázal s vlakom zastaviť a došlo k stretu hnacieho dráhového vozidla s osobou," vysvetlila Balogová.

 

"Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala krajská policajná hovorkyňa.

 

Z dôvodu nehodovej udalosti bola zastavená vlaková doprava od 13.30 do 15.37 h, následkom čoho došlo k meškaniu osobných vlakov od 17 do 256 minút, uzatvorila Balogová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies