Na železničnej stanici v Škótsku našli opusteného psa - v kufri mal svoje veci

NETKY.SK • 7 Január 2015, 11:05 • 2 min
Na železničnej stanici v Škótsku našli opusteného psa - v kufri mal svoje veci

LONDÝN - Najväčšia škótska organizácia na ochranu zvierat SPCA pátra po majiteľovi psa, ktorého našli opusteného a priviazaného k zábradliu pred železničnou stanicou v meste Ayr 2. januára. Pes mal pri sebe kufor, v ktorom bol jeho vankúš, miska na kŕmenie i jedlo.

slovakia

left justify in out

Inšpektor Stewart Taylor uviedol, že pes čínskeho plemena šarpej má mikročip, na základe ktorého zistili, že sa volá Kai. "Kontaktovali sme majiteľa, ktorý nám povedal, že Kaia v roku 2013 predal prostredníctvom bezplatnej inzertnej stránky Gumtree... Žiaľ, nevedel nám povedať adresu človeka, ktorý ho kúpil."

 

Prípad Kaia podľa neho dokazuje, že zvieratá sa nemajú predávať online. Kupujúci môžu byť ľudia, ktorí sa rozhodnú pre kúpu impulzívne bez toho, aby niečo vedeli o zvieratách. "Bez ohľadu na to, že Kaia zanechali spoločne s jeho vecami, to bolo voči nemu kruté a chceme zistiť, kto za to nesie zodpovednosť. Ak nám môže niekto pomôcť, prosíme ich, aby sa s nami čo najskôr spojili," citovala ho v utorok BBC.

 

"Kai má dva alebo tri roky a je to nádherný pes s dobrou povahou. Budeme sa oňho starať, kým mu nenájdeme stály a milujúci domov," dodal. 

 

SPCA pripomenula majiteľom, že opustenie zvieraťa je na základe škótskej legislatívy z roku 2006 porušením zákona.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies