Na železnici v Čechách začína oddnes platiť nový cestovný poriadok

NETKY.SK • 13 December 2015, 09:53 • 2 min
Na železnici v Čechách začína oddnes platiť nový cestovný poriadok

PRAHA - Na českých železniciach začína od dnešného dňa platiť nový cestovný poriadok, informuje spravodajský portál Českej televízie.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním Česko prakticky prestáva byť tranzitnou krajinou: po vlaňajšom zrušení priameho spojenia Rakúska a Nemecka cez Prahu s jednou výnimkou zaniká aj priame denné spojenie Maďarska s Nemeckom cez české územie. Vo vnútroštátnej doprave sa potom môžu cestujúci tešiť na lepšie večerné spojenie Prahy s Olomoucom či na nové zastávky súkromných vlakov.

 

Okrem Regiojetu a Leo Expressu sa na koľajniciach začne od marca opäť objavovať pravidelný spoj spoločnosti Arriva, ktorá pred dvoma rokmi jazdila niekoľko mesiacov medzi Prahou a Kralupami. Tentoraz bude vypravovať posilnený expres z Prahy do Trenčína po neobvyklej trase cez hraničný priechod Nemšová.

 

České dráhy (ČD), naopak, s novým cestovným poriadkom obmedzia premávku Pendolín. Základný takt vlakov Supercity bude štvrťhodinový: pretkávať ho budú rýchle spoje Intercity.

 

Zostáva jeden pár vlakov Pendolino do Košíc. Ten bude mať viac zastávok než ostatné spoje Intercity - historicky po prvý raz bude možné docestovať Pendolinom do Kolína alebo Českej Třebovej. V Kolíne však začnú zastavovať aj Leo Expressy, ktoré po novom obslúžia i Zábřeh, vypočítava portál ČT24.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies