Na zasnežené cesty sa dnes vybrali piati vodiči pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 29 Január 2015, 16:45 • 2 min
Na zasnežené cesty sa dnes vybrali piati vodiči pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA - Na zasnežené cesty sa dnes vybrali niektorí vodiči v Bratislavskom kraji aj pod vplyvnom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Policajti chytili počas štvorhodinovej predpoludňajšej kontroly takých až piatich. Jeden z vodičov, 34-ročný Peter z Bratislavy, dokonca nafúkal vyše jedno promile. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.
     

Polícia kontrolovala vodičov od 6.00 do 10.00 h. "Výsledky kontroly sú dôkazom toho, že mnohí vodiči aj napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam jazdia riskantne, nezodpovedne a v rozpore s pravidlami cestnej premávky," skonštatovala hovorkyňa.
     

Policajti počas kontroly zistili celkovo 75 porušení pravidiel cestnej premávky. V blokovom konaní vyriešili 59 priestupcov, 11 priestupcov vybavili napomenutím a päť priestupkov bolo oznámených na prerokovanie príslušnému správnemu orgánu. 
     

Dovolenú rýchlosť prekročilo 14 vodičov, jeden vodič počas jazdy telefonoval, ďalší jazdil bez zapnutých bezpečnostných pásov. Nesprávny spôsob jazdy policajti zistili u piatich vodičov a piati tiež nedodržali ustanovenia o prednosti v jazde. 
     

Technický stav vozidla nezodpovedal ustanoveným podmienkam prevádzky v cestnej premávke v prípade štyroch kontrolovaných vozidiel, v troch prípadoch policajti zistili prekročenie najvyššej povolenej hmotnosti a traja vodiči nedodržali bezpečnostné prestávky. "Porušenia ostatných pravidiel cestnej premávky sa dopustilo 25 vodičov, v jednom prípade bol priestupcom aj chodec," dodala hovorkyňa.
     

Počas kontroly policajti zadržali 14 vodičských preukazov, desať osvedčení o evidencii vozidla a štyri tabuľky s evidenčným číslom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies