Na zaplatenie dane z motorových vozidiel zostáva posledný deň

NETKY.SK • 30 Január 2017, 16:51 • 2 min
Na zaplatenie dane z motorových vozidiel zostáva posledný deň

BRATISLAVA - Na podanie daňového priznania a zaplatenie dane z motorových vozidiel zostáva už len jeden deň. Termín na podanie priznania a zaplatenie dane je 31. január 2017. Daňové úrady budú preto otvorené dlhšie. V utorok 31. januára budú k dispozícii od 8. hodiny ráno do 18. hodiny večer.

slovakia

left justify in out

"Finančná správa tak vychádza v ústrety všetkým, ktorí chcú daňové priznanie na daň z motorových vozidiel priniesť osobne na úrad," informuje finančná správa. Call centrum finančnej správy bude k dispozícii až do polnoci.


Pre daň z motorových vozidiel pritom aktuálne platí na každom daňovom úrade v každom kraji jedno rovnaké predčíslie 501163. IBAN je tvorený z predčíslia účtu, základného účtu daňového subjektu (OÚD) a kódu štátnej pokladnice. Daňový subjekt si ho musí vygenerovať sám. Pomôcku nájde na portáli finančnej správy v časti platenie daní.


Daňové priznanie sa podáva na daňový úrad miestne príslušný podľa trvalého pobytu fyzických osôb alebo podľa sídla právnických osôb. V jednom daňovom priznaní uvedie daňovník všetky vozidlá, ktoré podliehajú dani z motorových vozidiel. Platitelia DPH ho zasielajú výhradne elektronicky. Ostatné subjekty môžu daňové priznanie doručiť aj osobne, alebo poslať poštou. V prípade, že chce daňovník podať daňové priznanie elektronicky, musí byť registrovaný a prihlásený na portáli finančnej správy a registrovaný na daňovom úrade. Zároveň musí mať uzatvorenú dohodu o elektronickom doručovaní s daňovým úradom, alebo musí mať kvalifikovaný elektronický podpis.


Sadzba dane je uvedená v prílohe zákona o dani z motorových vozidiel a odvíja sa od centimetrov kubických v prípade osobných automobilov, od kilowattov za hodinu v prípade elektromobilov a od celkovej hmotnosti a počtu náprav u nákladných áut. Sadzba dane určená podľa prílohy sa následne upravuje podľa veku vozidla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies