Na západobalkánskej migračnej trase pozatýkali viac ako 600 ľudí

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 08:09 • 2 min
Na západobalkánskej migračnej trase pozatýkali viac ako 600 ľudí

HAAG - Zatknutie 39 prevádzačov a 580 pašovaných migrantov je výsledkom 36-hodinovej policajnej operácie, ktorá sa uskutočnila v krajinách ležiacich na tzv. západobalkánskej migračnej trase. Prostredníctvom tlačovej správy o tom v stredu informoval európsky úrad Europol.

slovakia

left justify in out

"Obmedzenia správy hraníc v regióne juhovýchodnej Európy vytvorili dopyt po tom, aby zločinecké siete ponúkali svoje služby tým migrantom, ktorí uviazli v rozličných fázach svojej cesty," uviedol Europol na margo úsilia rozložiť takéto siete pozdĺž uvedenej trasy. "Napomáhatelia sa často objavujú v utečeneckých táboroch a ponúkajú svoje služby azylantom."

 

Na spoločnom zásahu pod názvom Sirocco-2, ktorý sa uskutočnil s podporou Europolu, sa podieľala polícia a hraničná stráž vo "všetkých relevantných krajinách", a to konkrétne v Bulharsku, Chorvátsku, Macedónsku, Maďarsku, Nemecku, Rakúsku, Rumunsku, Slovinsku, Srbsku a vo Švajčiarsku. Príslušné operačné stredisko sa nachádzalo vo Viedni.

 

Počas operácie, ktorej termín Europol neuvádza, bolo zaznamenaných takmer 30 "incidentov" spojených s pašovaním nelegálnych migrantov. Spomína sa tiež prípad prevádzača, ktorý sa pokúsil utiecť z Maďarska so šiestimi Sýrčanmi a zastavili ho v Rakúsku po "horlivom prenasledovaní" cez územie Slovenska.

 

Cieľom uvedenej akcie bolo "naštartovať výmenu informácií a reakcie policajných orgánov v reálnom čase", dodáva Europol, ktorý len od začiatku roka dostal hlásenia o vyše 7000 osobách podozrivých z pašovania migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies