Na západe Slovenska hrozia záplavy a zvýšili výstrahu pred povodňami na najvyšší stupeň

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 19:04 • 2 min
Na západe Slovenska hrozia záplavy a zvýšili výstrahu pred povodňami na najvyšší stupeň

BRATISLAVA - V okrese Trnava zvýšil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu pred prívalovými povodňami na najvyšší, 3. stupeň. Výstraha platí do 21.00 h.

slovakia

left justify in out

V ďalších okresoch juhozápadného Slovenska platí do 20.00 h hydrologická výstraha 2. stupňa. Do 20.00 h platí tiež pre oblasť juhozápadu zvýšená výstraha pred búrkami 2. stupňa, v ostatných častiach západného a prevažnej časti stredného Slovenska je do 20.00 h vyhlásená výstraha 1. stupňa.

 

"Ide najmä o odčerpávanie vody zo zatopených cestných komunikácií, rodinných domov, pivníc, dvorov a záhrad, v niekoľkých prípadoch hasiči zasahujú aj pri odstraňovaní popadaných stromov," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Dodala, že za poslednú hodinu vykonali hasiči 30 výjazdov priamo v Dunajskej Strede, v 20 prípadoch zasahovali a stále zasahujú v okolitých obciach (Okoč, Lehnice, Orechová Potôň a podobne). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal počas stredy výstrahy pred silnými búrkami s krúpami i prívalovými povodňami.

 

Výstraha pred búrkami platí stále na celom západnom a väčšine stredného Slovenska, v severnej časti Bratislavského a Trnavského kraja je výstraha zvýšená na 2. stupeň. Pre oblasť juhozápadného Slovenska platí do 18.00 h i hydrologická výstraha 1. stupňa pred prívalovými povodňami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies