Na západe Rakúska majú podozrenie na TBC hovädzieho dobytka

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:33 • 2 min
Na západe Rakúska majú podozrenie na TBC hovädzieho dobytka

VIEDEŇ - Na šesť sa dnes zvýšil počet uzavretých chovov hovädzieho dobytka v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko, a to pre podozrenie z výskytu tuberkulózy hovädzieho dobytka.

slovakia

left justify in out

V dvoch prípadoch veterinári už preventívne opatrenie na sklonku uplynulého týždňa zrušili, pretože v Lechu a Silbertale sa podozrenie nepotvrdilo, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF a tlačovej agentúry APA.

 

Definitívny verdikt po laboratórnych testoch odobratých orgánov utratených zvierat je však známy obvykle až po dvoch mesiacoch.

 

V najzápadnejšej rakúskej spolkovej krajine nie je výskyt tohto ochorenia v ostatných rokoch ničím zriedkavým, vlani tu testovali pozitívne celkove päť zvierat zo štyroch prevádzok.

 

Vorarlberskí veterinári dúfajú, že sa na základe 12-bodového plánu, ktorý pripravili, podarí postupne s týmto ochorením v regióne skoncovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies