Na západe krajiny po 400 rokoch pokoja vybuchla sopka Sinabung

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:03 • 2 min
Na západe krajiny po 400 rokoch pokoja vybuchla sopka Sinabung

Na západe krajiny po 400 rokoch pokoja vybuchla sopka Sinabung - Svet V západnej časti Indonézie dnes ráno po 400 rokov trvajúcom období relatívneho pokoja explodovala sopka Sinabung. Oznámili to oficiálne zdroje tejto ďalekovýchodnej ázijskej krajiny.

slovakia

left justify in out

img

V západnej časti Indonézie dnes ráno po 400 rokov trvajúcom období relatívneho pokoja explodovala sopka Sinabung. Oznámili to oficiálne zdroje tejto ďalekovýchodnej ázijskej krajiny.  
      Z útrob vulkánu v provincii Severná Sumatra bolo počuť dunenie už pred viacerými dňami. Z krátera sopky dnes po výbuchu vystúpili kúdole hustého dymu do výšky až 1,5 kilometra. Láva sa objavila v podstate len na okraji krátera a tak nespôsobila väčšie materiálne škody.
      Sopečný prach úplne pokryl okolie vulkánu, z ktorého regionálne úrady začali evakuovať ľudí už v piatok. Pre približne 10.000 osôb, ktoré v uplynulých dňoch opustili ohrozenú oblasť, zabezpečili prechodné ubytovanie vo vládnych budovách a iných evakuačných strediskách.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies