Na západe Česka namerali mínus 20,7 stupňa Celzia, ČHMÚ varoval pred vetrom

NETKY.SK • 7 Február 2015, 15:15 • 2 min
Na západe Česka namerali mínus 20,7 stupňa Celzia, ČHMÚ varoval pred vetrom

PRAHA - Až mínus 20,7 stupňa Celzia namerali dnes ráno na západe Česka, v obci Šindelová na Sokolovsku.

slovakia

left justify in out

Pozorovateľ Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Rudolf Kovařík informoval, že teplota tam dnes ráno klesla na mínus 20,7 stupňa Celzia. 
      

Server Novinky.cz uviedol, že vyše 15-stupňový mráz zaznamenali dnes napríklad Kontantinovy Lázně (Plzenský kraj), Horská Kvilda (Šumava) alebo východočeský Lanškroun (Pardubický kraj). Pod mínus 10 stupňov klesla teplota okrem horských oblastí napríklad v Jihlave alebo Žatci, uviedli Novinky.cz. Počas dopoludnia sa však na väčšine miest oteplilo.
      

ČHMÚ vydal od dnešnej 20.00 hodiny pre Čechy a od polnoci pre Moravu varovanie pred silným vetrom, ktorý môže v nížinách dosiahnuť v nárazoch 50 až 70 km/h a na horách až 90 km/h. Keďže pribudnú aj snehové prehánky, vodiči sa musia mať na pozore pred snehovými jazykmi. V Jeseníkoch a Krkonošiach je navyše v platnosti tretí lavínový stupeň nebezpečenstva, informovala televízna stanica ČT24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies