Na zámku v Bojniciach budú opäť pasovať za rytierov

NETKY.SK • 13 September 2012, 11:17 • 2 min
Na zámku v Bojniciach budú opäť pasovať za rytierov

Na zámku v Bojniciach budú opäť pasovať za rytierov

slovakia

left justify in out

img

Na zámku v Bojniciach budú tento rok opäť pasovať za rytierov, a to počas tradičného podujatia Rytierskych dní. Tento ročník má názov Ján Huňady a jeho zázračný meč na Bojnickom zámku. Rytierske dni sa konajú 20.-23. septembra. 
      "Je to podujatie zamerané hlavne na detského návštevníka, ale nájdu si tu svoje aj dospeláci. Ide vlastne o podujatie, ktoré má aj výchovno-vzdelávací charakter a návštevníci budú môcť zažiť rôzne dobrodružstvá, stretnú aj magické bytosti. Napríklad zlú vílu Morganu, čarodejníka Merlina či tajomnú jazernú pani. Dokonca budú môcť zažiť a absolvovať rôzne súťaže," priblížila podujatie Lucia Sokolová zo Slovenského národného múzea - Múzeum Bojnice. 
      Hlavným hrdinom celého podujatia je Ján Huňady z 15. storočia, po ktorom je pomenovaná i najväčšia sála zámku – Huňadyho sála. Ján si už v detstve nesmierne obľúbil legendu o zázračnom meči zvanom Excalibur. Možno práve preto sa mu v jedno daždivé popoludnie zjaví zlá víla Morgana, ktorá Jánovi sľúbi, že slávny meč pričaruje do jeho komnaty. Ján Huňady má totiž plán. Rád by meč vytiahol zo skaly a daným skutkom tak očaril krásnu Helenu.
      Deti budú môcť pomôcť Jánovi Huňadymu zdolávať rôzne prekážky a absolvovať rôzne súťaže. A ako každý príbeh, aj tento sa skončí šťastne. 
      "Pozývame všetky deti, všetkých dospelých, ktorí majú v sebe ešte dušu rytiera a chceli by sa stať rytierom, nech prídu na Bojnický zámok, a tí šikovní budú aj pasovaní za rytierov," dodala Sokolová. 
      Rytierske dni sú výchovno-vzdelávacie a zábavné podujatie zamerané predovšetkým na deti. Námet vychádza z dejín Bojnického zámku a prostredníctvom širšie koncipovaných príbehov sa snaží oživiť postavy rytierov z minulosti a ich výchovu ku kladným životným hodnotám a stavovským cnostiam. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies