Na zamestnanosť mladých pôjde z realokácie eurofondov 270 mil. eur

NETKY.SK • 2 Máj 2012, 10:56 • 2 min
Na zamestnanosť mladých pôjde z realokácie eurofondov 270 mil. eur

Na zamestnanosť mladých pôjde z realokácie eurofondov 270 mil. eur - Slovensko Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi schválila návrh realokácie eurofondov pre podporu zamestnanosti mladých nezamestnaných ľudí.

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi schválila návrh realokácie eurofondov pre podporu zamestnanosti mladých nezamestnaných ľudí. Návrh realokácie musí ešte odobriť Európska komisia (EK).
      "Chceme z viacerých operačných programov (OP) zozbierať 270 miliónov eur, pričom 100 miliónov eur má ísť z OP OPIS, 50 miliónov eur má už priamo vo svojom OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia minister práce, ďalších 50 miliónov eur pôjde z OP Vzdelanie, 35 miliónov eur z OP Veda a výskum a 35 miliónov eur pôjde z OP Doprava," uviedol po dnešnom rokovaní kabinetu predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
      "Týchto 270 miliónov eur bude rozčlenených do dvoch operačných programov. Jeden z nich je OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast a druhý OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Chceme, aby tieto peniaze boli využité na rôznorodé projekty, napríklad na vytvorenie pracovného miesta. Mohlo by sa takto prispieť zamestnávateľovi nejakou sumou peňazí na to, aby mladého človeka ešte nejaký čas nechal zamestnaného. Tým by sa vytvárali nielen pracovné návyky, ale mladí ľudia by získavali aj určitú prax, ktorá je taká dôležitá pre získanie ďalšieho zamestnania," spresnil premiér s tým, že ďalšie informácie budú známe v stredu (9. 5.) na budúci týždeň.
      "Budú aj ďalšie projekty," avizoval minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, "a to na podporu absolventov stredných a vysokých škôl s poľnohospodárskym zameraním, napríklad pri zakladaní malých poľnohospodárskych fariem," informoval.
      Počet vytvorených pracovných miest premiér nespresnil. "Všetko bude záležať od toho, v akom rozsahu nám EK tento návrh schváli, pretože sa jedná o presuny peňazí v rámci operačných programov a na to treba súhlas EK. Rovnako veľmi záleží od toho, na aké projekty budú dané výzvy. Lebo jedna vec je pomoc malému a strednému podniku (MSP) na zlepšenie technickej vybavenosti a druhá vec sú priame finančné prostriedky poskytované zamestnávateľom na vytvorenie jedného pracovného miesta," poznamenal. 
      "Uvidíme, ako budú reagovať MSP, zamestnávatelia na výzvy, ktoré sa budú týkať mladých nezamestnaných ľudí. Podmienkou podpory by mala byť určitá miera udržateľnosti takéhoto pracovného miesta," dodal predseda vlády SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies