Na základňu NATO sa pokúšali vtrhnúť rozhnevaní Afganci

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:06 • 2 min
Na základňu NATO sa pokúšali vtrhnúť rozhnevaní Afganci

Na základňu NATO sa pokúšali vtrhnúť rozhnevaní Afganci

slovakia

left justify in out

img

Tisíce Afgancov sa dnes pokúšali vtrhnúť na základňu NATO v severozápadnej časti krajiny po podozreniach, že jeden z príslušníkov zahraničných síl zabil afganského vojaka. Informovali o tom miestni obyvatelia.
      Jeden z demonštrantov pre agentúru Reuters uviedol, že sú aj ďalšie obete v radoch protestujúcich, lebo vojaci na nich po vniknutí na základňu strieľali.  
      O počiatočnej streľbe bolo známych len málo detailov, podľa miestnych obyvateľov však demonštranti zapálili časť základne, ktorú vedú španielski vojaci v meste Kala-i-Nau v provincii Bádghís blízko hraníc s Turkménskom.
      Zahraničné jednotky v Afganistane pod vedením NATO (ISAF) o incidente nemali informácie a preverovali ho, uviedol jeden z hovorcov ISAF. Afganské ministerstvo vnútra v Kábule uviedlo, že o proteste vie, nemá však ďalšie informácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies