Na základe dohody s EÚ deportovali z Grécka do Turecka doteraz 894 migrantov

NETKY.SK • 18 Február 2017, 17:01 • 2 min
Na základe dohody s EÚ deportovali z Grécka do Turecka doteraz 894 migrantov

ATÉNY - Grécko a európska pohraničná agentúra Frontex deportovali od apríla 2016, keď nadobudla účinnosť dohoda o utečencoch medzi Európskou úniou a Ankarou, z ostrovov vo východnej časti Egejského mora do Turecka celkom 894 utečencov a migrantov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes grécka polícia.

 

Na základe dohody medzi EÚ a Tureckom môže Únia poslať späť všetkých migrantov, ktorí dorazia nelegálne cez územie Turecka na grécke ostrovy v Egejskom mori a nedostanú azyl.

 

Agentúra DPA v tejto súvislosti pripomenula, že skúmanie žiadostí o azyl trvá pre nedostatok personálu zvyčajne veľmi dlho. Na ostrovoch v Egejskom mori sa v súčasnosti nachádza takmer 14.700 migrantov a utečencov.

 

Grécko tiež v uplynulých 14 mesiacoch v rámci dvojstrannej dohody s Ankarou z roku 2001 deportovalo do Turecka 1196 migrantov. Ďalších 628 migrantov bolo v rámci dobrovoľného programu repatriácie vrátených v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu (IOM) priamo z Grécka do krajín ich pôvodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona