Na Záhorí budú cvičiť americkí vojaci

NETKY.SK • 28 November 2016, 09:06 • 2 min
Na Záhorí budú cvičiť americkí vojaci

BRATISLAVA - Dve lietadlá CV-22 OSPREY 7. letky špeciálnych operácií US Air Force Europe budú oddnes cvičiť na Slovensku v priestoroch leteckej strelnice Záhorie.

slovakia

left justify in out

Nacvičovať budú lety v sťažených podmienkach a prašnom prostredí, ako aj streľby na pozemné ciele. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Ozbrojené sily SR poskytujú americkej strane výcvikové priestory a základnú logistickú podporu s obsluhou na letisku v Kuchyni.

 

Výcvik bude na Záhorí do piatka. Lietadlá typu CV-22 OSPREY sú akousi kombináciou medzi lietadlom a vrtuľníkom. Unikátna konštrukcia s preklopnými rotormi v sebe kombinujú výhody kolmého vzletu a pristátia vrtuľníka s vysokou rýchlosťou a veľkým doletom turbovrtuľového lietadla. CV-22 OSPREY pôsobili v bojových a záchranných operáciách nad Irakom, Afganistanom a Líbyou, dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies