Na zadržaných Srbov podozrivých z terorizmu uvalili 3 dňovú väzbu v Čiernej Hore

NETKY.SK • 17 Október 2016, 18:14 • 2 min
Na zadržaných Srbov podozrivých z terorizmu uvalili 3 dňovú väzbu v Čiernej Hore

PODGORICA - Dvadsať srbských občanov, ktorých zadržali v noci na nedeľu v Čiernej Hore, iba niekoľko hodín pred tamojšími parlamentnými voľbami, pre podozrenie z terorizmu, zostáva za mrežami. Na všetkých uvalili dnes po výsluchu 72-hodinovú väzbu.

slovakia

left justify in out

Podľa špeciálnej prokuratúry mala skupina v úmysle obsadiť parlament a iné čiernohorské inštitúcie, zadržať premiéra Mila Djukanoviča a ohlásiť volebné víťazstvo nemenovaných politických strán. Opozícia predpokladá za údajnými plánmi pučistov zámer vlády zabezpečiť si ďalší volebný triumf.

 

Zadržanie členov skupiny potvrdil v nedeľu oficiálne vedúci predstaviteľ čiernohorských policajných zložiek Slavko Stojanovič, ktorý je podľa denníka Vijesti vlastne priateľom Bratislava Batu Dikiča, niekdajšieho veliteľa srbských polovojenských jednotiek, ktorého meno sa spomínalo v súvislosti s riadením zadržanej skupiny. Stalo sa tak údajne bez toho, aby Stojanovič o tom informoval ministra vnútra Gorana Daniloviča.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies