Na zadnej strane Cézannových obrazov objavili dve nedokončené skice

NETKY.SK • 22 Február 2015, 10:04 • 2 min
Na zadnej strane Cézannových obrazov objavili dve nedokončené skice

FILADELFIA - Dve nedokončené skice slávneho francúzskeho umelca Paula Cézanna našli v sobotu na zadnej strane dvoch umelcových obrazov v múzeu Barnesovej nadácie v americkej Philadelphii.

slovakia

left justify in out

Infomovala o tom agentúra Reuters.
      

Skice, jedna vytvorená tuhou a druhá akvarelovými farbami, pravdepodobne neuzreli svetlo sveta od začiatku 20. storočia. K nálezu došlo po tom, čo odborníci z múzea sa pustili do reštaurovania Cézannových akvarelových malieb Hory Chaine de l'Etoile a Stromy.
      

Kurátorka múzea Martha Lucyová uviedla, že zakladateľ nadácie Albert Barnes pravdepodobne o skicách postimpresionistického maliara netušil, keď v roku 1921 diela kúpil od amerického zberateľa umenia Lea Steina.
      

Múzeum vystaví novoobjavené náčrty v období od 10. apríla do 18. mája. Následne bude múzeum opäť vystavovať maľby na ich pôvodnom mieste.
      

"Tieto skice ponúkajú náhľad do Cézannovho umeleckého procesu, čo je neoceniteľné," uviedla riaditeľka múzea pre reštaurovanie Barbara Buckleyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies