Na záchranné práce súvisiace s počasím pôjde 1,14 milióna eur

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 11:03 • 2 min
Na záchranné práce súvisiace s počasím pôjde 1,14 milióna eur

Na záchranné práce súvisiace s počasím pôjde 1,14 milióna eur - Politika Vláda vyčlení na záchranné práce, ktoré súviseli s mimoriadnymi udalosťami v niektorých lokalitách spôsobenými počasím 1. 142.

slovakia

left justify in out

imgVláda vyčlení na záchranné práce, ktoré súviseli s mimoriadnymi udalosťami v niektorých lokalitách spôsobenými počasím 1.142.671 eur. Ministri dnes schválili uvoľnenie týchto prostriedkov z rezervy vlády na riešenie krízových situácií. Tie následne ministerstvo vnútra presunie zo svojho rozpočtu dotknutým obvodným úradom, mestám a obciam. Stať by sa tak malo do 8. augusta.
      Pre intenzívne dažde sa v minulom roku zosunula pôda v dvoch lokalitách Košíc, ďalej v obci Krajná Poľana v okrese Svidník a vo Vinohradoch nad Váhom v okrese Galanta. V júni 2011 rovnaká situácia nastala v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie.
       Snehová kalamita vo februári tohto roka zase zapríčinila problémy v zásobovaní pitnou vodou v obci Čavoj a neprejazdnosť ciest v Kanianke, obe v okrese Prievidza. Rozsiahla snehová kalamita postihla aj 13 obcí v okrese Námestovo. Podobne na tom bolo aj 49 obcí v okresoch Čadca, Žilina a Považská Bystrica.
       Dlhotrvajúce silné mrazy počas tohtoročnej zimy spôsobili havárie na výtlačnom vodovodnom potrubí a vodných zdrojoch v Starej Ľubovni a obciach Lomnička, Chmelnica a Plavnica v okrese Stará Ľubovňa.
      Mimoriadna situácia bola od februára vyhlásená pre zosuvy lavín v obci Staré Hory v okrese Banská Bystrica. Veterná smršť v tom istom mesiaci zase strhla časť strechy z budovy Obecného úradu v Brutovciach v okrese Levoča.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies