Na ZŠ v Nitre otvoria na začiatku školského roka nový pavilón

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:06 • 2 min
Na ZŠ v Nitre otvoria na začiatku školského roka nový pavilón

Na ZŠ v Nitre otvoria na začiatku školského roka nový pavilón

slovakia

left justify in out

img

Na základnej škole Tulipánová v Nitre sa začne nový školský rok slávnostnejšie ako inokedy. Magistrát odovzdá škole 2. septembra nový pavilón; ten nahradí zbúranú budovu so špeciálnymi učebňami, ktorú mesto muselo asanovať kvôli zlému technickému stavu ešte v roku 2008. Výstavba pavilónu trvala zhruba poldruha roka. Náklady dosiahli výšku viac ako 2,3 milióna eur.
"Je tam deväť učební, z toho sú dve špecializované. Je tam priestor pre zborovňu. Je tam priestor pre riaditeľa, je tam nová jedáleň a úplne nová kuchyňa. Riešili sme ešte posledné úpravy okolia, ktoré zabezpečí dodávateľ stavby. To, čo je medzi školou a oplotením stavby, odvezie škola, aby to 2. septembra, keď prídu rodičia s deťmi, okolo toho nového pavilónu trošku vyzeralo," uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč.
Škola ešte stále nemá telocvičňu, ktorá musela byť podobne ako starý pavilón s triedami zbúraná kvôli narušenej statike. Sumu 1,2 milióna eur potrebných na jej výstavbu sa snaží získať občianske združenie Škola tretieho tisícročia, zatiaľ však neúspešne. "Občianske združenie vzhľadom na to, že nezohnalo prostriedky, požiadalo o predĺženie termínu. To znamená, že zatiaľ platí stav, že stále majú záujem postaviť tú telocvičňu, ale nemajú dostatok prostriedkov, aby to zrealizovali. Termín začiatku výstavby sa preto odložil,“ dodal Dvonč.
ZŠ Tulipánová navštevuje viac ako 500 žiakov a je jedinou školou na sídlisku Párovce. Škola má už viac ako 47 rokov a kvôli zlému stavu budov pred časom hrozilo, že ju celkom zatvoria. Mesto sa napokon rozhodlo, že ju zachráni aj napriek vysokým investíciám potrebným na opravu jej budov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona