Na Waves Bratislava sa predstaví 128 interpretov

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:22 • 2 min
Na Waves Bratislava sa predstaví 128 interpretov

BRATISLAVA - Na festivale Waves Bratislava, ktorý sa bude konať od 1. do 4. októbra, sa predstaví 128 hudobných interpretov a skupín. Organizátori podujatia zverejnili zvyšných 40 účinkujúcich, ktorých budú môcť návštevníci a návštevníčky vidieť na trinástich miestach v centre hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Medzi novými menami sú napríklad izraelský multiinštrumentalista Dani Dorchin a jeho blues-grungeoví krajania LFNT. Z Fínska prídu LCMDF. V rámci fokusu na pobaltské krajiny vystúpia speváčky Ingrid Lukas, Alise Joste a Mari Kalkun. Súčasnú maďarskú scénu zastúpi pesničkár Zanzinger. Zo slovenských formácií a interpretov program doplnili FVLCRVM, Stratasoul, Jimmy Pé, Katarzia, Supa, Zverina, Vec & Škrupo, Swan Bride, Saténové ruky, Buy Her Sugar a Kinsfolk. Experimentálnu elektroniku ponúknu Triple Sun, Niny Pixel či Nisiru.

 

Novinkou aktuálneho ročníka sú aj špeciálne programové sekcie. Okrem hudby z pobaltských krajín v rámci Focus on EE, LV, LT ide predovšetkým o koncerty, diskusie a networking týkajúci sa vyšehradského bloku V4MUSIC a tiež platformy CEECRET. Jej cieľom je prezentácia hudobnej scény zo strednej a východnej Európy.
Účasť na podujatí už skôr potvrdili napríklad Bad Karma Boy, Bokka, Pablo Nouvello, Siv Jakobsen, Gwerkova, Karaoke Tundra, Martina Javor, PINS, Joy Wellboy, Mynth, Leyya, The Hearing, Fresh Out Of The Bus, Nvmeri, Talent Transport, Stroon, La3no Cubano alebo Puding pani Elvisovej. Podujatie otvorí anglický rapper a producent Mike Skinner, známy z projektu The Streets. Kompletný program organizátori zverejnili na webstránke www.wavescentraleurope.com.

 

Koncerty sa uskutočnia v Starej tržnici, Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava, KC Dunaj, Klube Dole, Nu Spirit Clube, V-klube, Ateliéri Babylon, Lokáli UNAS, klube Fuga, Poľskom Inštitúte Bratislava a kaviarňach Gorila.sk Urban Space a Urban house. K nim pribudla aj galéria Kunsthalle LAB, ktorá zastreší tzv. pop-up pódium Waves Bratislava. Súčasťou podujatia bude opäť medzinárodná konferencia určená pre hudobných profesionálov.

 

Festivalová permanentka na oba dni so vstupom do všetkých bratislavských klubov stojí momentálne v predpredaji 12 eur, so vstupom na otvárací koncert je cena 20 eur. Od dnes sú v predaji aj denné permanentky, ktoré stoja 10 eur.

 

Waves Bratislava je partnerským festivalom Waves Vienna. Obe akcie vznikli s cieľom poskytnúť odrazový mostík pre hudbu, ktorá má ambíciu i potenciál prekročiť hranice domovských krajín. Podujatie, ktorého história siaha do roku 2011, preto zahŕňa aj časť venovanú zástupcom hudobného priemyslu. Jeho cieľom je pozdvihnúť profesionalitu regionálnej hudobnej brandže na úroveň, ktorá vytvorí lepšie podmienky na spoluprácu a etablovanie sa na zahraničnom trhu. Od tohto roku funguje pod novou spoločnou platformou Waves Central Europe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona