Na vytváraní vojenskej doktríny Ukrajiny sa podieľali odborníci z NATO

NETKY.SK • 26 September 2015, 13:11 • 2 min
Na vytváraní vojenskej doktríny Ukrajiny sa podieľali odborníci z NATO

WASHINGTON - Novú vojenskú doktrínu Ukrajiny pomáhali tvoriť aj odborníci zo Severoatlantickej aliancie, oznámil ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenie zaznelo v piatok počas americko-ukrajinského fóra vo Washingtone, informovala agentúra TASS.

Podľa novej vojenskej doktríny, ktorú schválil vo štvrtok ukrajinský prezident Petro Porošenko, predstavuje najväčšiu vojenskú hrozbu pre krajinu Rusko.

 

Porošenko dokument podpísal bezprostredne po tom, ako začiatkom tohto týždňa navštívil Ukrajinu generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Podľa agentúry Reuters mala jeho návšteva symbolický význam z hľadiska úsilia Kyjeva o integráciu do západných štruktúr v čase, keď východnú Ukrajinu ohrozuje separatizmus.

 

V decembri 2014 predstavila Moskva vlastnú vojenskú doktrínu, ktorá za jednu z najväčších vonkajších hrozieb pre Rusko označuje rozširovanie Severoatlantickej aliancie.

 

Ukrajina a NATO obviňujú Rusko, že proruským separatistom na východe Ukrajiny dodáva zbrane a posiela vojenské posily. Moskva akúkoľvek účasť na tomto konflikte, ktorý si od jari 2014 vyžiadal už takmer 8000 životov, dlhodobo popiera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies