Na výstavisku sa stretnú priatelia kvetov a bonsajov

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 11:05 • 2 min
Na výstavisku sa stretnú priatelia kvetov a bonsajov

Na výstavisku sa stretnú priatelia kvetov a bonsajov - Kultúra Krásu prírody predstaví jarná výstava pre záhradníctvo a záhradkárov Gardenia a výstava bonsajov Bonsai Slovakia, ktoré sa uskutočnia na výstavisku Agrokomplexu v Nitre od 19. do 22.

slovakia

left justify in out

img

Krásu prírody predstaví jarná výstava pre záhradníctvo a záhradkárov Gardenia a výstava bonsajov Bonsai Slovakia, ktoré sa uskutočnia na výstavisku Agrokomplexu v Nitre od 19. do 22. apríla tohto roka.  Ich súčasťou budú výstavy Mladý tvorca, Domexpo, Ezoterika  A- Z a Zdravie-Krása-Relax. Svoju premiéru na nitrianskom výstavisku bude mať výstava vzdelávania, didaktickej techniky a inovácií Expo Schola-VVI 2012 a výstava Šport a voľný čas. 
      V rámci Gardenie sa po prvýkrát bude na výstave na Slovensku prezentovať široká urbanistická verejnosť.  Prvá spoločná expozícia urbanistov, územných plánovačov a krajinných architektov pod spoločným sloganom "Plánovaním ku kvalitnému prostrediu" priblíži návštevníkom význam plánovacieho procesu v kontexte na funkcie sídiel, kvalitu prostredia a na fenomén človeka. Cieľom expozície bude popularizácia urbanizmu a územného plánovania i upozornenie verejnosti na význam plánovacej činnosti. Návštevníkom predstaví urbanistami vytvorené diela a v rámci expozície umožní laikom i odborníkom viesť diskusiu o plánovaní a jeho vplyve na život človeka, na krajinu, prostredie a pohodu bývania.  
      Lákadlom jarných výstav na Agrokomplexe býva už tradične medzinárodná výstava bonsajov, suiseki a čaju Bonsai Slovakia. Na 15. ročníku sa predstavia účinkujúci z 15 krajín sveta.  V Nitre sa stretnú bonsajisti z Indonézie, Číny, Mexika, Kolumbie, Namíbie, Portugalska, Talianska, Nemecka, Menorky, Rakúska, Poľska, Česka, Maďarska, zo Slovinska a Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona