Na výstave v Moskve skonfiškovali 134 krokodílov

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 12:58 • 2 min
Na výstave v Moskve skonfiškovali 134 krokodílov

MOSKVA - Takzvanú "Krokodíliu farmu" v Celoruskom výstavnom centre v Moskve, ktoré otvorili minulý mesiac, miestne úrady zatvorili. Majú podozrenie, že plazy sa do Ruska dostali ako kontraband. Informovala o tom dnes ruská agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Úrady skonfiškovali celkovo 134 krokodílov, desať hadov, dvoch varanov a leguána. Majiteľ farmy totiž nepredložil úradom dokumenty, že plazy získal v súlade s Dohovorom o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (CITES). Moskovskí predstavitelia sa rozhodli plazy ponechať zatiaľ v klietkach. Vedenie výstaviska odmietlo podozrenie z pašovania. Hovorí o incidente, za ktorým je zmätok v papierovaní. Farmu vraj čoskoro opäť otvoria. Podľa RIA Novosti "Krokodília farma" môže zanedlho čeliť silnej konkurencii. Denník Moskovskij Komsomolec napísal, že na budúci rok v Celoruskom výstavnom centre otvoria akvárium. Bude celkovo piate na svete, ktoré bude mať aj kosatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona