Na výstave psov Dog Expo 2016 v Nitre sa zišli kynológovia z celého sveta

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 16:09 • 2 min
Na výstave psov Dog Expo 2016 v Nitre sa zišli kynológovia z celého sveta

NITRA – Tisícky psov z celého sveta sa zišli na nitrianskom výstavisku Agrokomplex na medzinárodnej výstave psov Dog Expo 2016. Podujatie potrvá od dnešného dňa až do nedele 12. júna a skladá sa z viacerých výstav.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Dog Expo 2016 Robert Kanas, počas víkendu sa uskutočnia celkovo tri výstavy psov, ktoré sú zaštítené Medzinárodnou kynologickou federáciou a Slovenskou kynologickou jednotou. "Okrem toho sa bude konať aj Svetová špeciálna výstava slovenských národných plemien, ktorými sú slovenský čuvač, slovenský kopov, slovenský hrubosrstý stavač a československý vlčiak," povedal Kanas.

 

Celkovo prišlo do Nitry takmer 5400 psov z 32 krajín. Okrem Európy tu majú zastúpenie chovatelia aj z Austrálie, USA i Japonska. "Okrem štandardného posudzovania v jednotlivých kruhoch, kde jedince môžu získať tituly, či už čakateľstvo na národný slovenský šampionát, prípadne čakateľstvo na medzinárodný šampionát krásy, môžu v rámci záverečných súťaží v každom výstavnom dni jedince získať ďalšie ocenenia vo svojej vekovej kategórii, až po záverečnú súťaž. Tou je súťaž o najkrajšieho jedinca celej výstavy," uviedol Kanas. Ako vysvetlil, pri posudzovaní jednotlivých psov si rozhodcovia všímajú predovšetkým ich vzhľad.

 

"Každé plemeno má svoj predpísaný štandard ako má pes alebo sučka vyzerať, ale, samozrejme, pri hodnotení je veľmi dôležitý aj zdravotný stav psíka, jeho kondícia, celková pripravenosť na výstavu i samotná povaha," dodal Kanas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona