Na vysokých opätkoch bola najrýchlejšia 19-ročná atlétka z Nových Zámkov

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 09:16 • 2 min
Na vysokých opätkoch bola najrýchlejšia 19-ročná atlétka z Nových Zámkov

BRATISLAVA - Najrýchlejšou bežkyňou na vysokých opätkoch sa dnes stala Nikoleta Benyó (19), ktorá vyhrala 2. ročník charitatívnej súťaže Eva High Heels Run na promenáde pri bratislavskom nákupnom centre Eurovea. V mene organizátorov o tom informovala Jana Pifflová Španková.

slovakia

left justify in out

"O tomto behu som čítala v novinách len v piatok a hneď som si išla kúpiť lodičky," povedal víťazka, ktorá sa atletike venuje v športovom klube v Nových Zámkoch. Víťazka si okrem hlavnej výhry v podobe nákupnej poukážky v hodnote 3000 eur odniesla aj Hyundai i10 s plnou nádržou na týždeň a ďalšie ceny. Druhé miesto obsadila bývalá bežkyňa Angelika Fábryová (18) a tretie 32-ročná mamička Eva Dvorská. "Povedala som si, že je to sranda, je to pre dobrú vec a myslela som si, že mám šancu, pretože som dokázala zabehnúť čas víťazky z minulého roku," povedala po súťaži.

 

Súťažiace museli v lodičkách s minimálne sedemcentimetrovým opätkom prebehnúť 130 metrovú trať. Tým, ktoré sa umiestnili na najvyšších priečkach sa to podarilo za približne 20 sekúnd. Na päťeurovom štartovnom sa podarilo vyzbierať spolu 765 eur. Celý výťažok pôjde prostredníctvom Nadácie JOJ pre mladú talentovanú chodkyňu Niku Abbatantuono, ktorej ceste za úspechom bráni nedostatok financií. Okrem hlavného behu boli dnes na programe aj na ďalšie netradične ladené behy ako štafeta v lodičkách a rodinná troj-štafeta, v ktorej si mohla zabehnúť celá rodina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona