Na výškarskom mítingu Banskobystrická latka osvedčené magnety

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:25 • 2 min
Na výškarskom mítingu Banskobystrická latka osvedčené magnety

Na výškarskom mítingu Banskobystrická latka osvedčené magnety - Ostatné športy Jubilejný 20. ročník Banskobystrickej latky, výškarsky míting s hudbou, sa vzdal ženského predkrmu, opäť dokorenil mužské hlavné jedlo a sľubuje si aj sladký zákusok.

slovakia

left justify in out

imgJubilejný 20. ročník Banskobystrickej latky, výškarsky míting s hudbou, sa vzdal ženského predkrmu, opäť dokorenil mužské hlavné jedlo a sľubuje si aj sladký zákusok. Výškarky si viacmenej dopriali v tohtoročnej hale oddych, aj preto ich možno oželieť bez ľútosti, z výnimočných mužov nechýba nikto dostupný a od 21-ročného mladíka Katarčana Mutaza Essu Barshima, bronzového na OH v Londýne, sa v stredu 6. februára očakáva v hale na Štiavničkách čerešnička na torte s výkonom blížiacim sa k 240.

Tradičný scenár sa podarilo organizátorom naplniť, aj keď si jubileum predstavovali inak, s menšími vráskami a s väčším ako 50-percentným rozpočtom. Z názvu podujatia sa vytratil generálny partner, no keďže BBL vyrástla na tradíciách, zachránila svoju prestíž. "A bude mať aj výraznú slovenskú pečať so štyrmi kvalitnými skokanmi Bubeníkom, Kabelkom, Horákom a Beerom," povedal manažér mítinguAlfonz Juck. "Zo sveta sme zohnali všetkých, ktorí pripadali do úvahy, ďalší buď halu vynechávajú, majú iné plány, alebo sa nám nezmestili do rozpočtu."

Scenár súťaže stojí na štyroch nohách. Od Američana Williamsa, štyrikrát druhého na BBL, sa očakáva stabilnosť, keď zakaždým zdolal 230, najmenej 231. "Vždy začína pozvoľna, ako teraz v Hustopečiach s 218, no pozrite sa na rok, keď sa stal svetovým šampiónom. Vkročil do neho s priemernými 222 a napokon v Dägu'2011 oslavoval zlato," argumentoval Alfonz Juck. "Dmitrik si momentálne zaslúžil prívlastok ruská jednotka, majster sveta v Osake'2007 Bahamčan Thomas má v nohách 230 a viac, no a Barshim je nevyspytateľný, ak mu sadne povrch rozbežiska, tak nevylučujem ani 240."

Pokoriť 240 by bolo unikátne, to by museli siahnuť organizátori aj hlbšie do vrecka. Rekord mítingu patrí zlatému na lodnýnskej olympiáde Rusovi Uchovovi s 238, presne toľko musel zdolať, aby v rokoch 2010 a 2011 zvíťazil. Alfonz Juck: "Barshim sa pokúšal v Třinci na Beskydskej latke o 238 a bolo to naozaj tesné. Dosť mi je ľúto za naším verným Rusom Uchovom, aj keď sa zdá, na základe výkonu z Třinca s 215 cm, že nie je vo forme. Sústredí sa na leto, v decembri vážil nad sto kilov, teraz klesol na 90 a som presvedčený, že na majstrovstvách sveta v Moskve bude vo veľkej forme."

Štartovka k 30. januáru zahŕňa týždeň pred termínom BBL 15 mien a aj keď sa ešte nepatrne zmení, kostra je pevná. Riaditeľ BBL Ľubomír Roško: "Jubileum sme si predstavovali trochu v inom šate, v pokojnejšom a bezstarostnejšom. Dúfam, že sa opäť niečo pekné začne a tradícii udelíme ďalší impulz. V bazálnom stave sme latku udržali na vysokej úrovni a o nezabudnuteľné zážitky podľa mňa nebude núdza."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies