Na vyšetrovaní Princovej smrti sa bude podieľať aj DEA

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:39 • 2 min
Na vyšetrovaní Princovej smrti sa bude podieľať aj DEA

LOS ANGELES - Na vyšetrovaní úmrtia amerického hudobníka a speváka Princa sa bude podieľať aj Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA). Podľa informácií televízie NBC našli v muzikantovom dome lieky proti bolesti, ktoré sú dostupné na predpis. Agenti DEA majú v pláne zistiť, odkiaľ spevák zobral lieky a tiež spomínané lekárske predpisy.

slovakia

left justify in out

Telo rodáka z Minneapolisu v štáte Minnesota našli 21. apríla vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Jeho pozostatky krátko po pitve spopolnili a následne sa v Paisley Park Studios v spomínanom Chanhassene uskutočnila posledná rozlúčka s hudobníkom, ktorý sa dožil 57 rokov.


Súd v stredu takisto poveril banku Bremer, aby dočasne dohliadala na majetok zosnulej legendy a aby vyhľadala dedičov po muzikantovi, ktorý nezanechal poslednú vôľu. Ďalšie pojednávanie sa bude konať 2. mája.


Sestra obľúbeného interpreta Tyka Nelson predtým požiadala, aby ju súd vymenoval za správkyňu Princovej pozostalosti a tiež, aby určil vykonávateľa, ktorý sa postará o dedičské konanie. Navrhla pritom, aby sa ním stala spomínaná banka Bremer, ktorá s Princom dlhé roky spolupracovala. Nelson je jediným vlastným Princovým súrodencom, okrem nej má piatich nevlastných súrodencov.


Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 do muzikantskej rodiny. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri. Medzi jeho úspešné single patria napríklad Purple Rain, 1999, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, Batdance, Gett Off, Cream či The Most Beautiful Girl In The World. Je tiež autorom hitu Nothing Compares 2 U, ktorý preslávila speváčka Sinéad O'Connor. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona