Na výročie smrti Martina Luthera Kinga Jr. pripravili odbory demonštrácie

NETKY.SK • 5 Apríl 2011, 12:40 • 2 min
Na výročie smrti Martina Luthera Kinga Jr. pripravili odbory demonštrácie

Na výročie smrti Martina Luthera Kinga Jr. pripravili odbory demonštrácie

slovakia

left justify in out

img

Martin Luther King III, najstarší syn zavraždeného reverenda Martina Luthera Kinga Jr., sa zúčastnil na protestnom pochode v americkej Atlante, zvolanom odborármi na podporu ochrany kolektívneho vyjednávania. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.
      Na pondelkové protestné pochody odborárov za ochranu práv pracujúcich prišli tisíce ľudí. Demonštrácie po celých Spojených štátoch sa uskutočnili pri príležitosti výročia zavraždenia Martina Luthera Kinga Jr.
      King Jr. bol 4. apríla 1968 v Memphise v Tennessee, kde podporoval štrajk černošských pracovníkov údržby mesta. Zastrelili ho na balkóne hotela.
      Pri príležitosti výročia Martin Luther King III položil veniec k rodičovskej hrobke, potom sa pripojil ku skupine duchovných, občianskych aktivistov a aktivistov za pracovné práva, smerujúcim ku Kapitolu štátu Georgia.
      V príhovore Martin Luther King III zdôraznil, že jeho otec prišiel o život v boji za dôstojnosť pracujúcich a demokraciu pre všetkých Američanov. Situáciu prirovnal k terajšiemu boju za práva na kolektívne vyjednávanie. Dodal, že keby bol otec nažive, stál by na čele tohto zápasu.
      Zhromaždenia v USA boli súčasťou koordinovanej stratégie odborárskych lídrov v súvislosti s podporou, ktorú im väčšina Američanov preukazuje v otázke práv na kolektívne vyjednávanie.
      Scott Walker, republikánsky guvernér amerického štátu Wisconsin, ale aj ďalší republikánski lídri sa snažili o zníženie alebo obmedzenie týchto benefitov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies