Na výročnú motorkársku bohoslužbu v Hamburgu prišlo 18.500 ľudí

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 06:44 • 2 min
Na výročnú motorkársku bohoslužbu v Hamburgu prišlo 18.500 ľudí

HAMBURG - Približne 18.500 motocyklistov sa včera zúčastnilo na tradičnej motorkárskej bohoslužbe, ktorá sa každoročne koná v severonemeckom prístave Hamburg. Aktuálny ročník podujatia sa niesol pod heslom "natankujte sa požehnaním", uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kvôli bohoslužbe bolo v okolí luteránskeho Kostola sv. Michala ležiaceho v centre mesta uzatvorených množstvo dopravných komunikácií vrátane diaľnice A7, po ktorej mal konvoj motorkárov pokračovať v jazde na festival v neďalekom meste Kaltenkirchen.

 

Vlani sa na rovnakom podujatí zúčastnilo až 27.000 motorkárov, pripomenula DPA. Dodala, že časť dnešnej bohoslužby bola venovaná spomienke na motocyklistov, ktorí zahynuli pri dopravných nehodách.

 

Minulý rok prišli o život na hamburských cestách dvaja motorkári, zatiaľ čo rok predtým ich takto zomrelo až deväť. V susednej spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko sa za rovnaké obdobie počet usmrtených motorkárov zvýšil z 20 na 25.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies