Na výletnej lodi zhabali rekordné množstvo kokaínu

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:46 • 2 min
Na výletnej lodi zhabali rekordné množstvo kokaínu

Na výletnej lodi zhabali rekordné množstvo kokaínu

slovakia

left justify in out

img

Britské úrady zadržali na výletnej lodi rekordné množstvo kokaínu. Hodnota drogy by na čiernom trhu bola približne 300 miliónov libier (343,12 mil. eur).
      Približne 1,2 tony kokaínu pašeráci schovali v špeciálne vytvorenom priestore v útrobách lode, zakotvenej v júni v južnom Anglicku.
      Úkryt bol dômyselný, a preto anglickým colníkom trvalo až šesť dní, kým drogy našli. Kokaín pochádza pravdepodobne z Južnej Ameriky a na loď ho naložili vo Venezuele, vyhlásil dnes Brodie Clark z britského colného úradu.
      Objavenie rekordného množstva drogovej zásielky viedlo k šiestim zatknutiam holandskou políciou. Všetci zadržaní boli holandskými občanmi, vrátane 60-ročného majiteľa lode a jeho troch synov vo veku 27, 32 a 34 rokov. Po ďalších siedmich Holanďanoch sa ešte pátra, uviedol komisár Gert Ras z holandského národného kriminalistického úradu.
      Francúzsko upozornilo britské úrady na podozrivé plavidlo v máji, keď sa loď nachádzala v karibskej oblasti. Úrady sledovali loď na jej trase z Holandska cez Southampton až do prístavu v južnom Anglicku, kde zakotvila.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies