Na výletnej lodi chýbajú dvaja cestujúci, spadli do mora

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 11:10 • 2 min
Na výletnej lodi chýbajú dvaja cestujúci, spadli do mora

SYDNEY - Polícia austrálskeho štátu Nový Južný Wales pátra po dvoch nezvestných cestujúcich, ktorí zrejme spadli do mora z výletnej lode vracajúcej sa po desaťdňovej plavbe do Sydney. Vrtuľníky i lode prehľadávajú oblasť s rozlohou tisíc kilometrov štvorcových severne od Sydney, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na neprítomnosť 30-ročného muža a 27-ročnej ženy sa prišlo po tom, ako loď spoločnosti Carnival Cruise Lines s názvom Carnival Spirit zakotvila dnes ráno v prístave. Záznamy bezpečnostných kamier na lodi naznačili, že v stredu v noci zrejme spadli cez palubu. Ďalšie podrobnosti polícia nezverejnila.

Policajný komisár Mark Hutchings povedal, že dvojica môže byť ešte stále nažive. "Robíme všetko pre to, aby sme ich našli," citovala ho agentúra DPA.

Nezvestný pár cestoval s rodinou a priateľmi, ktorí ich na lodi vezúcej 2680 pasažierov videli naposledy minulú noc. Spoločnosť Carnival postihli v uplynulých rokoch viaceré problémy. Vlani stroskotala jej loď Costa Concordia na plytčine v Taliansku, o život prišlo 32 ľudí. Na ďalšej lodi Costa Allegra vznikol počas plavby v Indickom oceáne požiar, cestujúci zostali tri dni bez fungujúcich toaliet, tečúcej vody a klimatizácie.

Vo februári tohto roka strávili cestujúci lode Carnival Triumph päť dní bez elektriny v Mexickom zálive po tom, ako požiar vyradil z prevádzky generátory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies