Na východnej hranici zadržala pašerákov cigariet a nelegálnych migrantov

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:26 • 2 min
Na východnej hranici zadržala pašerákov cigariet a nelegálnych migrantov

SOBRANCE - Pašerákov cigariet i viacerých cudzincov z Afganistanu zadržali v týchto dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí muži zákona.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, v piatok 23. augusta vo večerných hodinách zadržali hraniční policajti v katastri obce Ubľa, dvoch Ukrajincov. Hranicu z Ukrajiny na Slovensko prekročili nepovoleným spôsobom, mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene. "Na chrbtoch prenášali dva veľké balíky, v ktorých sa nachádzalo 300 kartónov cigariet. Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru si prevzal prípad aj cudzincov vyšetrovateľ kriminálneho úradu Finančnej správy SR," priblížila Kopernická. 

Dodala, že k zadržaniu troch Afgancov, konkrétne muža, ženy a ich 1,5-ročného dieťaťa, došlo v nedeľu 25. augusta v lesnom poraste pri obci Nová Sedlica. "Cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu s Ukrajinou neoprávnene mimo hraničného priechodu a na území SR sa zdržiavali neoprávnene. Keďže prejavili úmysel požiadať o azyl pre seba a ich dieťa, boli prevezení do Záchytného tábora v Humennom za účelom azylového konania," uzavrela policajná hovorkyňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona