Na východnej hranici EÚ zadržali pašovaný tovar za milión eur

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 15:05 • 2 min
Na východnej hranici EÚ zadržali pašovaný tovar za milión eur

Na východnej hranici EÚ zadržali pašovaný tovar za milión eur

slovakia

left justify in out

img

Colníci na cestných hraničných prechodoch na východných hraniciach Európskej únie zadržali v rámci medzinárodnej akcie pašovaný tovar v hodnote vyše jedného milióna eur.
      O akcii pod krycím menom Fireblade (Ohnivá čepeľ), ktorú zorganizovali spoločne maďarský Národný daňový a colný úrad (NAV) s Európskym úradom boja proti podvodom (OLAF), informovala dnes maďarská tlačová agentúra MTI.
      Colníci v rámci akcie, do ktorej sa zapojilo 21 členských krajín Európskej únie, ako aj Chorvátsko a Ukrajina, odhalili vyše 10.000 kusov falošných značkových odevov, parfumy a pašované cigarety.
      Podľa vyhlásenia NAV, ktorý akciu viedol, bolo cieľom zásahu odhaliť trasy falšovaného tovaru pašovaného na územie EÚ. S týmto zámerom colníci sledovali na východných hraniciach vozidlá prichádzajúce z tretích krajín.
      Počas akcie, ktorá sa konala v krajinách od Fínska až po Grécko, sa colníci sústredili na podozrivé zásielky. Cielené zadržanie pašerákov podporil rozvinutý informačný elektronický systém, ktorý zabezpečil OLAF, píše sa v dokumente NAV.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona