Na východnej hranici colníci odhalili pašerákov cigariet

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 17:12 • 2 min
Na východnej hranici colníci odhalili pašerákov cigariet

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Colníci a policajti na východnej hranici odhalili pašerákov so 180 000 pašovaných cigariet.

slovakia

left justify in out

Finančný únik vyčíslili na takmer 17-tisíc eur. Informovala o tom regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová. Colníci a polícia v utorok popoludní zatkli pri rieke Latorica v katastri obce Boťany troch ľudí, ktorí prenášali balíky obalené čiernymi igelitovými fóliami. "Pri zadržaní kládli aktívny odpor, preto boli voči nim použité donucovacie prostriedky," priblížila Baloghová. V okolí potom našli 18 balíkov s cigaretami v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, neoznačené slovenskou kontrolnou známkou. Trojica mužov nemala pri sebe žiadne doklady, až neskôr zistili, že ide o Jozefa B. a Františka L. z Maťovských Vojkoviec (okres Michalovce) a Štefana F. z Kráľovského Chlmca (okres Trebišov) bez pracovného pomeru, pričom všetci traja sú v podmienečnom treste. 

 

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý všetkých troch obvinil z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru formou spolupáchateľstva. Mužov chcú stíhať väzobne, keďže sú v podmienečnom treste. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od dvoch do piatich rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies