Na východe varuje pred snehom, na strednom Slovensku pred jazykmi a závejmi

NETKY.SK • 9 December 2017, 16:57 • 2 min
Na východe varuje pred snehom, na strednom Slovensku pred jazykmi a závejmi

BRATISLAVA - V niektorých okresoch východného Slovenska môže výdatne snežiť, v horských oblastiach stredného Slovenska sa môžu vyskytnúť snehové jazyky a záveje. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov môže v okresoch Medzilaborce, Snina, Sobrance a Humenné ojedinele napadnúť 20-25 centimetrov nového snehu. SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahu 1. stupňa s platnosťou od soboty 00.00 h do nedele (10.12.) 00.00 h.

 

V niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja, najmä na horských priechodoch SHMÚ ojedinele očakáva tvorbu snehových závejov a jazykov. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uvádzajú meteorológovia, ktorí pre uvedené kraje vydali výstrahu 1. stupňa s platnosťou do nedele 00.00 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies