Na východe Ukrajiny zúri vojna, zatiaľ čo Rotschildovci kúpili veľkú časť ukrajinských dlhov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 11:44 • 2 min
Na východe Ukrajiny zúri vojna, zatiaľ čo Rotschildovci kúpili veľkú časť ukrajinských dlhov

KYJEV – Na východe Ukrajiny stále zúri ozbrojený konflikt, aj napriek Minskej dohode. Američania neustále obviňujú Rusko s angažovania sa na východe Ukrajiny a zo zasahovania do suverenity samostatného štátu. Pravdou však je, že Západ na čele s USA sa na Ukrajine angažuje viac ako by mal.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americký investičný fond Franklin Templton, ktorý kontroluje známa rodina Rodschildovcov, skúpil väčšinu ukrajinského zahraničného dlhu. Výška dlhu, ktorý kúpil by mal byť 5 miliárd dolárov. V praxi to znamená, že Ukrajinu laicky povedané „vlastnia“ a môžu im diktovať svoje podmienky.

 

Informáciu o nákupe ukrajinského dlhu „Rotschildovským“ fondom oznámila svetová agentúra Bloomberg. „Spoločnosť Rotschild navrhla vytvorenie špeciálnej skupiny majiteľov ukrajinských štátnych bondov,“ dodáva Bloomberg.

 

Majitelia ukrajinských dlhov teraz čakajú na návrhy ukrajinskej vlády. Jedna časť kreditorov však nechce čakať a chce presadiť vlastné záujmy, s ktorými bude Kyjev musieť súhlasiť.

 

Jaceňukova vláda za jeden rok nebezpečne zvýšila zahraničný dlh Ukrajiny zo 40,3% HDP na 71,5% HDP. Takto vysoký dlh je veľmi nebezpečný pre celú ekonomiku krajiny. Čím vyšší je dlh, tým viac právomocí majú jeho majitelia nad danou krajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies