Na východe Ukrajiny zahynulo za 24 hodín osem vládnych vojakov

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 13:30 • 2 min
Na východe Ukrajiny zahynulo za 24 hodín osem vládnych vojakov

KYJEV - Za uplynulých 24 hodín prišlo v oblasti protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny o život osem vojakov ukrajinskej armády, ďalších 16 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes brífingu v Kyjeve hovorca ATO Andrij Lysenko. Päť ukrajinských vojakov bolo zabitých pri plnení úloh v blízkosti rusko-ukrajinských hraníc v Luhanskej oblasti. Podľa Lysenka ide o najväčšie ukrajinské straty od 13. júna (šesť mŕtvych, 14 zranených), resp. 5. júla (päť mŕtvych, desať zranených). Navyše separatisti porušili za 24 hodín dohodnuté prímerie viac ako 100-krát.


Ukrajinská Národná bezpečnostná rada dnes predtým oznámila, že ostreľovanie zo strany proruských separatistov bolo za uplynulý deň najintenzívnejšie od februárového podpísania minských dohôd. Separatisti použili aj delostrelecké systémy kalibru 152 mm, ktoré mali byť podľa dohôd stiahnuté z frontovej línie.


Podľa Národnej bezpečnostnej rady sa militanti v poslednom čase čoraz častejšie snažia prenikať na územie Ukrajiny, podkopávať sociálnu a politickú stabilitu, zastrašovať občanof, vyvolávajú provokácie a pokúšajú sa blokovať pohyb jednotiek a Národnej gardy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona