Na východe Ukrajiny zahynul za posledných 24 hodín jeden vojak

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 15:02 • 2 min
Na východe Ukrajiny zahynul za posledných 24 hodín jeden vojak

KYJEV - Jeden ukrajinský vojak zomrel a piati utrpeli zranenia za uplynulých 24 hodín pri ozbrojených stretoch medzi vládnymi silami a proruskými separatistami na východe Ukrajiny napriek stále platnému prímeriu.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes hovorca kyjevskej protiteroristickej operácie (ATO) Andrij Lysenko, ktorého citovala agentúra Reuters.

Intenzita bojov na Ukrajine sa výrazne znížila od podpisu prímeria, vyjednaného v polovici februára v bieloruskom Minsku. Obe strany sa napriek tomu vzájomne obviňujú z jeho nedržiavania, z konfliktných zón sú tiež takmer denne hlásené obete na životoch.

 

Situácia bola za uplynulých 24 hodín najvyhrotenejšia v okolí povstalcami kontrolovanom meste Doneck - metropoly samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), kde podľa Lysenka separatisti nasadili ťažké zbrane, ktorých použitie je podľa minského dohovoru zakázané. "Proruské ilegálne skupiny tam strieľali ťažkými zbraňami," povedal.

 

Separatisti zasa obvinili vládu v Kyjeve zo sťahovania ťažkých zbraní vrátane tankov, delostrelectva a bojových stíhačiek do blízkosti styčnej línie v rámci príprav na ofenzívu, informovala proseparatistická agentúra DAN.

Rusko opakovanie odmieta obvinenia Ukrajiny, Severoatlantickej aliancie (NATO) a západných mocností o vyzbrojovaní separatistov, ako aj o tom, že ich podporuje vysielaním vlastných vojakov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies