Na východe Ukrajiny sa opäť bojovalo, zomrel jeden vojak

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 16:01 • 2 min
Na východe Ukrajiny sa opäť bojovalo, zomrel jeden vojak

KYJEV - Boje na východe Ukrajiny sa opäť zintenzívnili a podľa Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa rozšírili na väčšie územie.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda vo štvrtok informovala, že pri stretoch s proruskými povstalcami zahynul jeden vojak a osem ďalších utrpelo zranenia. Hovorca armády Oleksander Motuzjanyk povedal, že boje sa odohrávali pri frontovej línii v oblasti od obce Krasnogorivka po Svitlodarsk pri Donecku, ktoré sú v rukách vlády. „Nepriateľ aktívne používa ťažké zbrane. Oblasť bojov sa rozširuje,“ povedal. Jeho tvrdenie potvrdil aj Alexander Hug z misie OBSE na Ukrajine. „Je znepokojujúce, že geografický rozsah konfliktu sa opäť rozširuje,“ vyhlásil. Hug tiež upozornil, že OBSE zaznamenala pohyb ťažkých zbraní na oboch stranách frontovej línie.

 

Boje na východe Ukrajiny sčasti ustali po uzavretí prímeria vo februári tohto roku, v posledných týždňoch sa však opäť rozhoreli. Z porušovania prímeria ako aj z používania ťažkých zbraní, ktoré už mali byť stiahnuté, sa obviňujú obe strany. Na dodržiavanie prímeria dohliadajú pozorovatelia OBSE. Od apríla minulého roku si ukrajinský konflikt vyžiadal už vyše 6200 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona