Na východe Ukrajiny padli ďalší dvaja vojaci a jeden civilista

NETKY.SK • 30 Január 2017, 13:38 • 2 min
Na východe Ukrajiny padli ďalší dvaja vojaci a jeden civilista

KYJEV - Životy najmenej siedmich vojakov ukrajinských ozbrojených síl a najmenej 14 zranených si za posledných 24 hodín vyžiadala najnovšia eskalácia bojov na východe Ukrajiny. Boje v tejto oblasti pokračovali aj dnes dopoludnia, informovala agentúra UNIAN.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nedeľu prišlo o život päť vojakov a ďalší deviati utrpeli zranenia. Dnešné boje majú dve obete a piatich ranených, spresnil UNIAN.

Ostreľovanie sa obnovilo v nedeľu, a to na viacerých úsekoch frontu, pričom situácia bola zrejme najzložitejšia v oblasti mesta Avdijivka, kde boje o tamojšiu priemyselnú zónu trvali až 19 hodín, informovala agentúra UNIAN.

Úrady samozvanej Doneckej ľudovej republiky dnes informovali, že v dôsledku ostreľovania bola vo viacerých obciach a na predmestiach mesta Doneck poškodená infraštruktúra. V dôsledku toho sú prerušené dodávky elektriny a plynu.

Proseparatistická agentúra DNA informovala, že v meste Makijivka, severovýchodne od Donecka, prišiel pri ostreľovaní o život jeden civilista. Ďalšie tri osoby tam boli zranené.

Separatistické zdroje tiež uviedli, že vládne sily zaútočili aj na kontrolný post v severnej časti Donecka, ktorým denne prechádzajú stovky civilistov z územia ovládaného povstalcami do vládnymi silami kontrolovaných regiónov.

Ozbrojený konflikt na východe Ukrajiny si od svojho vypuknutia v roku 2014 vyžiadal už viac ako 9600 obetí na životoch. Od začiatku tohto roka až do uplynulého víkendu dochádzalo len k sporadickým prestrelkám medzi znepriatelenými stranami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona