Na východe Ukrajiny napriek novej dohode o prímerí zahynulo sedem vojakov

NETKY.SK • 27 August 2015, 16:15 • 2 min
Na východe Ukrajiny napriek novej dohode o prímerí zahynulo sedem vojakov

MOSKVA - V priebehu posledných 24 hodín zahynulo pri útokoch na východe Ukrajiny sedem vojakov a 13 ďalších utrpelo zranenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak len deň po tom, ako sa obe strany dohodli na prímerí, ktoré by malo vstúpiť do platnosti na budúci týždeň. O úmrtiach informoval dnes hovorca ukrajinskej armády plukovník Oleksandr Motuzianyk, ktorého citovala agentúra AP.

 

Motuzianyk uviedol, že vojaci zahynuli pri Mariupole neďaleko mesta Marjinka v povstalcami okupovanej Doneckej oblasti. Obe strany konfliktu na východe Ukrajiny sa pritom len v stredu, v rámci stretnutia kontaktnej skupiny v bieloruskom Minsku, dohodli na úplnom prímerí, ktoré malo začať platiť od 1. septembra - čiže odo dňa začiatku nového školského roka.

 

Kontaktná skupina, zriadená s cieľom dohodnúť ukončenie konfliktu, pri ktorom doposiaľ zahynulo vyše 6400 ľudí, pozostáva zo zástupcov Ukrajiny, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a Ruska. Rozhovorov sa zúčastňujú aj Moskvou podporovaní predstavitelia povstalcov z východu Ukrajiny.

 

Komplexné prímerie vyhlásili zainteresované strany v uplynulom roku celkovo už dvakrát, pričom v oboch prípadoch ho porušovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies