Na východe Ukrajiny je nezvestných vyše 700 ľudí

NETKY.SK • 28 November 2014, 15:58 • 2 min
Na východe Ukrajiny je nezvestných vyše 700 ľudí

KYJEV - Viac ako 700 ľudí na východe Ukrajiny je stále nezvestných, informoval dnes v Kyjeve hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko.

slovakia

left justify in out

"Vyše 700 ľudí, vrátane našich vojakov, je k dnešnému dňu na zozname nezvestných. Samozrejme, že sa prijímajú všetky nevyhnutné opatrenia na ich vypátranie a ich návrat domov," konštatoval Lysenko, ktorého citovala agentúra Interfax-Ukrajina.

 

Podľa hovoru RNBO sa však vládne orgány stretávajú s problémami, ako je "neochota druhej strany (samozvanej Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky) ctiť si dohody".

 

Kyjev a separatisti sa dohodli na prímerí a výmene zajatcov 5. septembra na rokovaniach v Minsku, ktoré sprostredkovala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

 

V polovici septembra bolo podľa poradkyne ukrajinského prezidenta Iryny Heraščenkovej na zoznamoch nezvestných alebo zajatých vyše 2400 príslušníkov bezpečnostných síl, ktorí sa zapojili do vojenskej operácie na juhovýchode krajiny.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko 3. októbra informoval, že od vyhlásenia prímeria bolo prepustených vyše 1300 vojakov, ktorých zajali separatisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona