Na východe Slovenska pomôžu Rómom s výstavbou domov americkí herci

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 15:48 • 2 min
Na východe Slovenska pomôžu Rómom s výstavbou domov americkí herci

RANKOVCE - Umelci spoza oceánu absolvujú v Rankovciach pri Košiciach stavebný deň ako súčasť ich týždenného pobytu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Herci z newyorského divadla Dramatic Adventure Theater (DAT) sa v pondelok 22. júla zastavia v Rankovciach pri Košiciach. Nepôjde však iba o krátku návštevu. Umelci spoza oceánu sa budú v spomínanej obci spolu s členmi miestnej rómskej komunity podieľať na výstavbe ich rodinných domov.

Herci z DAT absolvujú stavebný deň v Rankovciach ako súčasť ich týždenného pobytu na Slovensku, ktorý je zameraný na prácu s deťmi z vylúčených komunít. Rómske rodiny si svoje obydlia v Rankovciach budujú legálnym spôsobom svojpomocne z vlastných zdrojov, ako aj prostredníctvom poskytnutej mikropôžičky v spolupráci s mimovládnou organizáciou ETP Slovensko. 

Americkí herci sa počas svojho pobytu na Slovensku okrem aktivity v Rankovciach zapoja aj do divadelných workshopov s deťmi vo veku osem až 17 rokov, a to konkrétne v komunitných centrách v Moldave nad Bodvou, Starej Ľubovni a v Košiciach - Šaci.

"Workshopy sú zamerané na podporu miestnej mládeže. Posilnia ich osobnosť a spoluprácu prostredníctvom vlastnej tvorby pri písaní, režírovaní a účinkovaní v divadelnej hre. Účastníci workshopov na záver odprezentujú svoju niekoľkodňovú prácu počas predstavenia pre verejnosť,"uviedol Martin Vavrinčík z organizácie ETP Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona