Na východe Slovenska majú hasiči plné ruky práce. Už od rána odstraňujú popadané stromy a vyslobodzujú uviaznutých vodičov

NETKY.SK • 25 Január 2021, 14:58 • 2 min
Na východe Slovenska majú hasiči plné ruky práce. Už od rána odstraňujú popadané stromy a vyslobodzujú uviaznutých vodičov

BRATISLAVA - Hasiči v súvislosti so silným snežením, ktoré zasiahlo najmä východné Slovensko, uskutočnili od 6:00 hodiny v Košickom a Prešovskom kraji celkom 53 výjazdov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ, situácia je najvážnejšia v Košickom kraji, kde boli vyslaní k 31 udalostiam. V Prešovskom kraji bola ich pomoc potrebná doposiaľ 22-krát.

 

img

 

Hasiči odstraňovali najmä popadané stromy z vozidiel, striech a ciest. V niekoľkých prípadoch pomáhali vodičom zapadnutých vozidiel. Pri udalostiach zasahovalo doposiaľ viac ako 75 príslušníkov HaZZ.

 

img

 

Súvisiaci článok: Kalamita na východe Slovenska skomplikovala dopravu. Autá uviazli na ceste!

K 13:00 hodine uskutočnili hasiči 108 výjazdov súvisiacich s odstraňovaním následkov nepriaznivého počasia. Situácia je naďalej najvážnejšia v Košickom kraji, kde bola pomoc hasičov potrebná doposiaľ 69-krát.

 

 

V Prešovskom kraji uskutočnili 39 výjazdov. Pri týchto udalostiach zasahovalo celkom 140 príslušníkov. Odstraňovali najmä popadané stromy, ktoré blokovali cestné komunikácie a taktiež pomáhali pri vyťahovaní zapadnutých vozidiel. Na mnohých miestach hasiči aj naďalej zasahujú.

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies