Na východe Pakistanu opäť vyčíňal samovražedný atentátnik, zabil najmenej šesť osôb

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 09:25 • 2 min
Na východe Pakistanu opäť vyčíňal samovražedný atentátnik, zabil najmenej šesť osôb

ISLAMABAD - Najmenej šesť ľudí zabil a ďalších 18 zranil samovražedný útočník, ktorý sa dnes odpálil v blízkosti armádneho vozidla v meste Láhaur na východe Pakistanu.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnej polície výbuch zasiahol vozidlo, ktorého posádka sa zúčastňovala na sčítaní ľudu. Málik Ahmad Chán, hovorca provincie Pandžáb, kde sa Láhaur nachádza, oznámil, že medzi obeťami sú štyria vojaci a dvaja civilisti. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.

 

Ako poznamenala agentúra Reuters, od začiatku roka zahynulo pri podobných útokoch v Pakistane už množstvo ľudí. V Láhaure sa odohral útok aj v marci; zahynulo najmenej 13 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. K odpáleniu bomby samovražedným útočníkom sa prihlásila skupina Džamáatul Ahrár, ktorá sa odštiepila od pakistanského Talibanu.

 

Terčom útočníka boli policajti sprevádzajúci lekárnikov, ktorí v Láhaure demonštrovali proti zmenám v zákone o cenách liekov. Skupina Džamáatul Ahrár vyhlásila, že išlo o pomstu za operácie pakistanskej armády proti militantom v kmeňových oblastiach blízko hraníc s Afganistanom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona