Na východe padla lavína: Zavalila lyžiarov, záchranári majú problémy

NETKY.SK • 15 Január 2017, 17:35 • 2 min
Na východe padla lavína: Zavalila lyžiarov, záchranári majú problémy

SNINA – Na východnom Slovensku padla na lyžiarskom svahu lavína!

slovakia

left justify in out

Na obcou Zemplínske Hámre, ktorá sa nachádza v okrese Snina, padla lavína. Podľa informácií TV JOJ sa v Čase pádu lavíny nachádzali na lyžiarskom svahu štyri lyžiari.

 

"Na mieste sú štyria príslušníci s tromi kusmi hasičskej techniky," TASR informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

 

Okrem hasičov tam zasahujú i zdravotní záchranári. "Prijatím tiesňovej výzvy o poranenej osobe bol vydaný pokyn na zásah ambulancií záchrannej zdravotnej služby (ZZS). V týchto chvíľach zásah stále trvá," potvrdil pre TASR Andrej Hirjak z Operačného strediska ZZS.

 

Lavína zachytila jednu ženu a odhodila. Prácu záchranárov komplikuje počasie, pretože kvôli zasneženým cestám musia ísť k lyžiarom pešo. Na miesto mal priletieť aj vrtuľník, avšak kvôli nepriaznivému počasiu ostal na zemi.

 

Podľa TV JOJ sú lyžiari zranení, našťastie nikto nezomrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies