Ná východe meteorológovia varujú pred povodňami: V týchto okresoch hrozia

NETKY.SK • 9 November 2016, 09:34 • 2 min
Ná východe meteorológovia varujú pred povodňami: V týchto okresoch hrozia

BRATISLAVA - V okresoch Michalovce a Trebišov hrozí povodeň z trvalého dažďa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá potrvá do štvrtka 10. novembra do 9.00 h.

slovakia

left justify in out

img

 

Vzhľadom na spadnuté zrážky a výrazný vzostup vodných stavov na ukrajinskej časti povodia je podľa SHMÚ predpoklad vzostupu vodných hladín s možnosťou dosiahnutia či prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity aj v okresoch Michalovce a Trebišov. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne SHMÚ aktualizovať.

 

Predpoveď počasia na stredu:

Zamračené,miestami hmlisto. Na západe a postupne aj na ostatnom území polooblačno až oblačno. Ojedinele slabý dážď, od cca 600 m sneženie. Denná teplota 4 až 9, na severe miestami okolo 2 st. Prevažne severozápadný vietor do 20 km/h.

 

Štvrtok:

Oblačno až zamračené, v noci ešte aj zmenšená oblačnosť. Od západu na viacerých miestach slabý dážď, od cca 500 m sneženie. Dopoludnia ojedinele poľadovica. Nočná teplota -3 až -7, na juhu okolo -1 st. Denná teplota 2 až 7 st. Slabý, cez deň prevažne južný vietor do 20 km/h.

 

Piatok:

Oblačno až zamračené, len ojedinele aj čiastočne zmenšená oblačnosť. V noci na viacerých miestach, cez deň miestami, sneženie alebo snehové prehánky, v polohách do cca 400 m zrážky aj dažďové. Ojedinele poľadovica, najmä na juhu. Najnižšia nočná teplota +2 až -3 st. Najvyššia denná teplota 3 až 7, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 1 st. Prevažne severozápadný, na východe dopoludnia južný, vietor do 6 m/s (20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies