Na východe Konga zavraždili ugandskí povstalci možno až 80 ľudí

NETKY.SK • 22 November 2014, 09:52 • 2 min
Na východe Konga zavraždili ugandskí povstalci možno až 80 ľudí

KINSHASA - Pri útokoch militantov pravdepodobne z ugandského hnutia ADF-NALU zahynulo v meste Beni na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR) 50 až 80 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu občiansku organizáciu.

slovakia

left justify in out

Skupina Občianska spoločnosť v Severnom Kivu, provincii, kde sa nachádza Beni, oznámila, že k vraždám došlo asi desať kilometrov východne od mestského letiska, na ktorom sú umiestnené mierové zbory OSN. Hovorca "modrých prílb" uviedol, že misia MONUSCO nemôže potvrdiť detaily útokov, v sobotu však na ich miesto vyšle vojakov.
      

Guvernér Severného Kivu Julien Paluku pre Reuters povedal, že deväť tiel prepravili do blízkeho mesta Oicha, ale podľa jeho slov bude počet obetí narastať. Paluku obvinil zo spáchania masakry ugandských povstalcov, ktorých spájajú v posledných týždňoch s vlnou vraždenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies