Na východe Afganistanu zahynul americký vojak; štyria sú zranení

NETKY.SK • 2 Január 2018, 19:10 • 2 min
Na východe Afganistanu zahynul americký vojak; štyria sú zranení

KÁBUL - Jeden príslušník amerických ozbrojených síl zahynul a ďalší štyria vojaci utrpeli zranenia pri bližšie nešpecifikovanom incidente, ku ktorému došlo v pondelok na východe Afganistanu v provincii Nangarhár. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na velenie misie Rozhodná podpora.

slovakia

left justify in out

Americký vojak zahynul v okrese Ačin v Nangarháre, kde afganské a americké bezpečnostné sily bojujú od roku 2015 s militantmi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Ide o prvú tohtoročnú obeť z radov príslušníkov zahraničných armád rozmiestnených v Afganistane. Dvaja zo zranených vojakov sa po ošetrení vrátili do služby.

 

Vlani zahynulo v Afganistane podľa stránky icasualties.org 15 príslušníkov amerických ozbrojených síl.

 

Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) uviedol, že v provincii Nangarhár, kde medzi sebou bojujú militanti z afganského hnutia Taliban a Islamského štátu, opustilo vlani svoje domovy 123.000 ľudí. V súčasnosti žije podľa OCHA v Afganistane v utečeneckých táboroch v "neľudských podmienkach" až 900.000 vnútorne vysídlených osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies